Dr. Dt. Özge Aktaş Özçıkırıkçı
Muhsin Yazıcıoğlu Cad. 1436 Sok. No:1/8 Çukurambar/ ANKARA

DENTAL TEDAVİLER

DENTAL TEDAVİLER

ÇENE EKLEMİ (TME) HASTALIKLARI

Çene eklemi, vücudun en karmaşık eklemidir. Alt çenenin kafatasına bağlandığı yerdir ve iki kemik yapı arasında disk bulunur. Bu yapıya çeşitli ligamentler ve kaslar bağlanır. TME içerisinde gerek sert dokunun gerekse ligamanlar veya kasların etkilendiği hastalıklara "temporomandibular eklem (çene eklemi) hastalıkları" denir. Eklem hastalıkları, tedavi ve semptomları çok çeşitlidir. Kulak önündeki bölgeden gelen sesler, yemek yerken veya ağız açarken oluşan ağrılar, çenede kilitlenme veya açık kalması görülebilmektedir. Bu hastalıkların tedavisi çok çeşitlidir. Mutlaka bir ortodonti uzmanı veya çene cerrahına başvurulması önerilir.

UYKU APNESİ VE HORLAMA

Horlama, genellikle nefes alma sırasında yutak çevresindeki yumuşak dokuların titreşmesi sonucu oluşan sestir. Üst solunum yolunun genellikle dil arkasındaki alanda daralması sonucu, daralma ile orantılı olarak horlama artar.

Uyku bozukluklarının teşhisi kişinin uyku laboratuarında gece boyunca çeşitli cihazlarla gece boyunca izlenmesi ile mümkündür. Uyku apnesinin şiddetine bağlı olarak çok farklı tedavi seçeneği mevcuttur.

Bu yöntemler içerisinde en konservatif yöntem şüphesiz ki ortodontistler tarafından uygulanan horlamayı engeleyici, solunum yolunu açık tutmayı sağlayan apne aygıtlarıdır. Apne aygıtları hafif ve orta şiddetli obstruktif uyku apnesine sahip bireylerde başarıyla uygulanmaktadır.

PROTEZ

Çeşitli nedenlerle kaybedilmiş bir diş farklı protetik yöntemler uygulanarak yerine kazandırılabilir

İMPLANT

Uygun vakalarda tek diş eksiklikleri ya da daha fazla diş eksikliklerinde komşu dişten destek alınmasına gerek kalmadan protetik restorasyona imkan vermesi açısından son yıllarda gelişen teknolojiyle beraber çok sık tercih edilen tedavi seçeneğidir.

AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ:

Diş çekimi, yirmi yaş dişleri ve diğer gömülü dişlerin çekimi, gömülü dişlerin ortodontik olarak sürdürülmesinde  cerrahi müdahale, dişlere sürme sırasında cerrahi yardım, kök ucu rezeksiyonu diş hekimliğinde en sık yapılan cerrahi uygulamalardır.

ENDODONTİ (KANAL TEDAVİSİ)

Dişin pulpa adını verdiğimiz bölgesine kadar ilerlemiş ileri derecede çürüğü olan kök kanallarının enfekte olduğu dişlere uygulanan tedavi yöntemidir

PEDODONTİ (ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ)

Çocukların çürük dişlerinin tedavisiyle ilgilenen diş hekimliği dalıdır

PERİODONTOLOJİ (DİŞ ETİ HASTALIKLARI)

Diş eti hastalıklarının en büyük nedeni dental plak ve diş taşı birikimdir. Diş eti hastalıklarından korunmak için en başta iyi bir hijyen sağlanması şarttır. Düzenli diş hekimi kontrollerinde gerekli görülürse diş taşı temizliği yaptırmak dişetinin sağlığı açısından önemlidir.

RANDEVU TALEBİ

Telefon: 0312 284 22 33
GSM: 0530 203 52 33

RANDEVU TALEBİ

!
!
!
!